Logo for Andersen SEO Tjenester i Oslo

Hvordan bruk av bilder kan hjelpe din SEO

Mange vet kanskje ikke hvor viktig bruk av bilder er for søkemotoroptimalisering (SEO), men bildene du benytter på nettstedet ditt kan resultere i høyere rangeringer i søkeresultater og økt trafikk til nettstedet ditt. Korrekt bildebruk kan hjelpe til å gjøre nettstedet mer attraktivt for både søkemotorer og nettsidebesøkende.

Bildedata


Søkemotorer kan ikke lese bilder, så det er viktig å legge til en tekstbeskrivelse (ALT-tekst) som beskriver bildet. Dette hjelper søkemotorer til å forstå hva bildet viser og kan også bidra til å øke synligheten i søkeresultatene. Filnavnet på bildet er også viktig – bruk relevante filnavn med søkeord du ønsker å vises for.

Unike bilder


Unike bilder, som ikke finnes andre steder på nett, rangeres høyere i søkeresultater. Dette skyldes at søkemotorer verdsetter originalt innhold, og unike bilder gir en ekstra dimensjon av relevans. Når søkemotorer oppdager eksklusive bilder på nettstedet ditt, kan det bidra til å differensiere deg fra konkurrentene og gi deg en fordel i søkevurderinger.

Bildestørrelse


Store bilder kan redusere lastehastigheten til nettstedet, noe som påvirker SEO negativt. Det er derfor viktig å optimalisere bildene før de lastes opp, ved å redusere filstørrelsen uten at det går på bekostning av kvaliteten.

Tilpasning


Å tilpasse bildene til nettstedet ditt og å bruke bilder som er relatert til innholdet på nettstedet, kan bidra til å gjøre nettstedet mer relevant for søkemotorer og øke synligheten i søkeresultatene.

Brukeropplevelse


Bilder er også med på å gjøre nettsidens innhold mer attraktivt som igjen fører til at besøkende blir værende lenger på nettstedet. Sjansene øker også for at innholdet blir delt med andre, f.eks. i sosiale medier. Flere nettsidebesøk og en lenger tid brukt på siden vil bidra positivt for nettstedets rangering i søkemotorer.

Ved å følge disse tipsene kan du hjelpe søkemotorene med å bedre forstå innholdet på nettstedet ditt og dermed øke synligheten i søkeresultatene. Det er viktig å notere seg at bilder alene ikke kan øke rangeringen i søkeresultatene, men som en del av en større SEO-strategi.

Les mer om bildebruk for SEO fra Search Engine Journal og YoastSEO.

SE OGSÅ: De 10 største endringene til Googles algoritmer

Hvorfor bør bilder optimaliseres?

bruk av bilder for seo
Facebook
Twitter
LinkedIn
Skroll til toppen