Logo for Andersen SEO Tjenester i Oslo

Hvordan velge rett kanal for digital markedsføring

Digital markedsføring har blitt en viktig del av mange bedrifters markedsføringsstrategi. En av de største utfordringene er å velge riktig kanaler for sin digitale markedsføring. Det er mange ulike kanaler å velge mellom, og det kan være vanskelig å avgjøre hvilken som vil gi best resultat. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips til hvordan du kan velge rett kanal for din digitale markedsføring.

Studer målgruppen din


Det første du må gjøre er å forstå målgruppen din. Hvem er de, hva er deres interesser og behov, og hvor er de aktive på nettet? Hvis du ikke vet hvem målgruppen din er, vil det være vanskelig å velge riktig kanal for digital markedsføring. Du kan bruke verktøy som Google Analytics for å få innsikt i hvem som besøker nettstedet ditt og hva de er interessert i. Deretter kan det være lurt å se hvilke kanaler din målgruppe bruker hyppigst. Om målgruppen din er HR-profesjonelle, kan for eksempel LinkedIn være førstevalget. 

Ifølge Ipsos SoMe-tracker for 1. kvartal 2023 er Facebook enda den viktigste av sosiale medier i Norge. Hele 82% av befolkningen over 18 år oppga at de hadde en profil på Facebook, mens 66% brukte Facebook daglig. De mest utbredte sosiale mediene i Norge er:

Prosent over 18 år med profil
Facebook 82%
Snapchat 65%
Instagram 65%
YouTube 44%
TikTok 31%
Twitter 28%
LinkedIn 26%


Vurder budsjettet ditt


Det er viktig å vurdere budsjettet ditt når du velger kanal for digital markedsføring. Noen kanaler kan være mer kostbare enn andre, og du må derfor velge en kanal som passer innenfor budsjettet ditt. Det kan være lurt å starte med en kanal som er rimeligere og deretter gradvis utvide til andre kanaler etter hvert som budsjettet ditt øker.

Bedriftens mål


Du bør velge kanaler som passer bedriftens mål. Hvis merkevarebygging er målet, kan du vurdere kanaler som sosiale medier, blogging eller YouTube. Hvis målet ditt er å generere salg, kan man vurdere Facebook Ads og søkemotormarkedsføring. Hvis målet ditt er å bygge relasjoner med potensielle kunder, kan du vurdere e-postmarkedsføring eller influencer marketing.

Analyser konkurrenter


Det kan være lurt å analysere hva konkurrentene dine gjør på nettet. Hvilke kanaler bruker de, og hva slags resultater oppnår de? Hvis en konkurrent har stor suksess med en spesifikk kanal, kan det være lurt å vurdere å bruke den samme kanalen selv. Meta Ad Library lar brukere søke etter og få tilgang til informasjon om alle annonser som kjøres på Facebook og Instagram. Her kan du enkelt se hvordan konkurrenter markedsfører sine tjenester eller produkter.

Test og optimaliser


Når du har valgt en kanal for digital markedsføring, bør du teste og optimalisere kampanjene dine. Test ulike budskap og annonseformater for å se hva som fungerer best for din målgruppe. Bruk analyser og rapporter for å optimalisere kampanjene dine og få bedre resultater over tid.

Oppsummert er det viktig å forstå målgruppen din og velge kanaler som passer bedriftens mål. Vurder budsjettet ditt, analyser konkurrentene dine og test og optimaliser kampanjene dine for å få bedre resultater over tid. Ved å følge disse tipsene, kan du velge rett kanal for din digitale markedsføring og oppnå suksess på nettet.

Sammenligning av sosiale medier for digital markedsføring.

Relaterte artikler

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skroll til toppen