Logo for Andersen SEO Tjenester i Oslo

Slik bruker du hashtag i 2024

En av de mest kraftfulle verktøyene for å øke synligheten og engasjementet i sosiale medier er gjennom bruken av hashtags. En hashtag består av et nummertegn (#) etterfulgt av et ord eller en frase, uten mellomrom eller spesialtegn. Hashtags brukes i sosiale medier for å merke eller kategorisere innhold knyttet til et bestemt emne, trend, eller hendelse. Formålet med en hashtag er å gjøre innholdet enklere å finne og så synlig som mulig.

Hashtags, som på norsk kalles “emneknagger”, ble først introdusert av bloggeren Chris Messina på Twitter i 2007. Twitter var også den første plattformen som tok hashtags i bruk, men funksjonen dukket også senere opp på en rekke andre sosiale medier, for eksempel Instagram, LinkedIn og Facebook. 

Hva er poenget med hashtag?

Hashtags fungerer som organisatoriske verktøy som gjør det lettere for brukere å finne og engasjere seg med innhold knyttet til spesifikke emner. Blant annet vil brukere som er interessert i et tema enklere se innlegget ditt. Brukere kan også søke etter spesifikke hashtags for å finne innlegg med samme tema. Som et resultat fører bruk av hashtags, om det gjøres riktig, til høyere brukerengasjement og synlighet. Dersom et innlegg ikke bruker relevante hashtags, kan det forbli usynlig for flertallet av dem som er interessert i samme emne. 

Eksempler på vellykkede hashtags inkluderer #BlackLivesMatter og #MeToo. I norske kontekster har hashtags som #MittNorge og #UtPåTur demonstrert betydelig suksess. Per dags dato har over 3,6 millioner innlegg på Instagram benyttet seg av #UtPåTur, mens det tilsvarende tallet på Facebook er 328 000. For markedsførere av eksempelvis turutstyr representerer slike hashtags en effektiv strategi for å nå ut til sin målgruppe.

Hashtags har eksistert på Instagram siden 2011. 82% av markedsførere på Instagram oppga at de benyttet hashtags i 2023.

Hvordan finne gode hashtags?

Å finne gode hashtags er nøkkelen til å nå ut til riktig målgruppe og øke rekkevidden av innholdet ditt. Her er noen trinn for å hjelpe deg med å finne relevante og effektive hashtags:

Research: Gjennomfør en grundig undersøkelse for å identifisere relevante hashtags i din bransje. Verktøy som Google Trends og Twitter Trends kan være nyttige for å finne trendende hashtags.

Konkurrentanalyse: Undersøk hvilke hashtags dine konkurrenter bruker. Dette kan gi deg verdifulle ledetråder om hva som fungerer innen din bransje.

Forstå din målgruppe: Forstå hvilke emner og interesser målgruppen din deler. Dette vil hjelpe deg med å velge de rette hashtagsene som resonnerer og skaper engasjement.

Mest populære hashtags i 2023

For å inspirere din hashtag-strategi for 2024, la oss se på de mest populære hashtags for året som har gått. På verdensbasis var dette de mest brukte hashtags på Instagram i 2023:

1) #love

2) #instagood

3) #fashion

4) #instagram

5) #photooftheday

6) #art

7) #photography

8) #beautiful

9) #nature

10) #picoftheday

Mest brukte hashtags i Norge i 2023

Mest populære hashtags på Instagram Norge

Relaterte artikler

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skroll til toppen